Besöket

Nationella naturreservat inrättades i hela Sverige för att skydda några av våra viktigaste livsmiljöer, arter och geologi och för ”utomhus laboratorier” för forskning.

Naturvårdsverket (svenska Nature Reserve Board) välkomnar alla besökare till reservaten de förvaltar, vilka är gratis att besöka.

Information med anledning av Covid-19

Sommaren blir annorlunda i år. Tack för att du tar ansvar och håller ut!

Coronapandemin gör att inget kommer vara sig likt sommaren 2020 och vi måste alla hjälpas åt för att fortsätta minska smittspridningen.

  • Vi får inte vara fler än 50 personer vid allmänna sammankomster.
  • Uteserveringar och restauranger måste hålla glest mellan borden.
  • Vi ska hålla två meter mellan varandra där det är möjligt.
  • Vi ska undvika att åka med kollektivtrafiken.

Vi behöver också vara flexibla och beredda på att ändra våra planer och göra något annat om det till exempel visar sig vara fullt vid badplatsen eller på kaféet.

Läs mer: På Folkhälsomyndighetens hemsidalänk till annan webbplats finns information och rekommendationer. Det finns också aktuell och bekräftad information på krisinformation.selänk till annan webbplats

Avgifter och entré

Döda fallets naturreservat erbjuder stora möjligheter för besökare, skolor, grupper, specialiserade intressegrupper för att uppleva vilda djur och lära sig mer om naturskydd, med fina gångstigar och skyltar att läsa på om naturreservatet.

Om du vill stödja vårt område är vi naturligtvis tacksamma för donationer av något belopp som du kan lämna i serveringen.

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer för grupper (minst 10 personer).

Upptäck regionens unika natur med en guide och hör berättelsen om varför det inte finns något vattenfall och Sveriges största naturkatastrof.

Kontakta InfoPoint Kundcenter för priser och bokning av guidade turer

Telefon: 0696-68 20 00
Email: kundcenter@ragunda.se

Senast uppdaterad 13 juli 2020