Besöket

Nationella naturreservat inrättades i hela Sverige för att skydda några av våra viktigaste livsmiljöer, arter och geologi och för ”utomhus laboratorier” för forskning.

Naturvårdsverket (svenska Nature Reserve Board) välkomnar alla besökare till reservaten de förvaltar, vilka är gratis att besöka.

Information med anledning av Covid-19

Vi har en fortsatt pågående coronapandemi. Tack för att du tar ansvar och håller ut! Här hittar du Ragunda kommuns information angående Covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer: På Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats. finns information och rekommendationer. Det finns också aktuell och bekräftad information på krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Avgifter och entré

Döda fallets naturreservat erbjuder stora möjligheter för besökare, skolor, grupper, specialiserade intressegrupper för att uppleva vilda djur och lära sig mer om naturskydd, med fina gångstigar och skyltar att läsa på om naturreservatet.

Om du vill stödja vårt område är vi naturligtvis tacksamma för donationer av något belopp som du kan lämna i serveringen.

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer för grupper (minst 10 personer).

Upptäck regionens unika natur med en guide och hör berättelsen om varför det inte finns något vattenfall och Sveriges största naturkatastrof.

Kontakta InfoPoint Kundcenter för priser och bokning av guidade turer

Telefon: 0696-68 20 00
Email: kundcenter@ragunda.se

Senast uppdaterad 22 december 2020